De-a lungul timpului, am incercat tot felul de metode pentru a le pastra, dar taiam mereu tijele: cu peturi de 5-6 l, cu panza de sac, cu pamant si frunze... Toate au fost in zadar, ca nu-mi iesea nici una din iarna: nici cele pitice, nici cele mari. Am mai incercat sa le salvez, transplantandu-le in tot felul de ghivece, dar era munca grea, iar primavara, daca nu le aclimatizam bine inainte sa le scot in gradina, se uscau. Toamna trecuta, nemaistiind cum sa mai procedez si resemnandu-ma, cumva, le-am ''infundat'' cu frunze uscate, fara sa le mai tai tijele. Si... surpriza: au supravietuit! Nu-mi venea sa cred ca am reusit cu un efort minim, comparativ cu anii anteriori!
Offf!Ce rau i-mi pare!Vezi ,e la fel ca si cu copii ,Cei care-i vad rar..si mai mult in ipostaze fericite zic:Vai ...cand ti-au crescut copii asa mari si frumosi..Dar numai mama stie cum..si cu cat efort!Spun asta din experienta proprie..Am 2 copii mari!
Pe tine te iubesc toate florile,Doinita!Ce ajunge la tine in gradina clar face senzatie!E ceva intre tine si ele...de nedescris in cuvinte..Atatea frumuseti intr-o singura gradina!Cand si cand intru pe albumele tale si ma faci asa fericita cu pozele astea...
Multumesc, dar nu-i chiar asa...! Spre exemplu, acea neasteptata ploaie inghetata mi-a afectat foarte mult gradina. Majoritatea trandafirilor arata jalnic, multi dintre ei (printre care Palais Royale... chiar si Rimosa...) nu dau semne sa intre in vegetatie... Palais nici nu cred sa-si mai revina, avand in vedere ca nu i-a dat nicio frunzulita pana in acest moment... Niciun mugure nu vrea sa ''plesneasca''. E clar ca-i terminat...
Multumesc, Iulia! Sunt doua plante. Primavara, scot o parte din cele care au supravietuit mai bine iernii si o plantez langa un cuib mai saracacios. De aceea au doua culori unele dintre ele, ca am tot transplantat dintr-o parte intr-alta...
Se inmultesc repede, mai ales daca au conditii bune (soare, apa, pamant reavan). Intr-o vara, ar putea sa se inmulteasca de la un singur drajon la aprox 10, cred. Nu stiu cu siguranta, deoarece eu am avut mereu mai multi drajoni intr-un cuib.
Daaa, nu stiu cum a nimerit firul acela rosu in mijlocul tufei. Cel mai probabil, cand le-am despartit...
Momentul optim pentru plantarea lor este primavara. Inainte sa ''descopar'' metoda protejarii lor in timpul iernii, eu cumparam toamna ghivece, le tineam in balcon pana primavara, dupa care le plantam in gradina. Erau o nebuie toamna, cand infloreau.
Eu stiu ca la crizanteme nu se taie decat primavara tijele chiar daca sunt inestetice.
Pe Sunphoto am intalnit mereu comentarii in care multe persoane se plangeau ca pierd peste iarna crizantemele in gradina. Ma intrebam de ce pentru ca eu nu am patit asa ceva. La mine care „au pierit” au rasarit in gradinile celor care le-au furat. Chestia cu „infundarea cu frunze” se intampla in mod natural nu trebuie nici un efort ca aduce vantul din toate directiile material pentru plapumioara de protectie.
Stii cum e: ''Frica pazeste bostanul", asa ca, si de data asta, le-am facu si ''cojocel'', si ''plapumioara'' din frunze uscate. Sa fiu sigura ca n-o sa le pierd.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.